Το μάρκετινγκ από το ελληνικό αρχιπέλαγος στον κόσμο & το ταξίδι ως επιστήμη

P4_greyΈφτασε η ώρα που ετοιμάζεις βαλίτσες, αυτή τη φορά για έναν προορισμό με διαφορετικό νόημα για σένα. Είναι τα ταξίδια που έχουν την EMAC ταχύτητα του TGV στον δρόμο προς τη Nantes, την αξέχαστη φιλοξενία της Αθήνας, τις νοσταλγίες της Πόλης και τις εξορμήσεις σε Σουηδία και Δανία με επίκεντρο την Κοπεγχάγη. Είναι η γνώριμη EuroCHRIE πορεία προς Θεσσαλονίκη και Dubai, η ICHRIE προσμονή για Puerto Rico, η TTRA αντάμωση σε Νίκαια και Ελσίνκι. Είναι τόσα πολλά.

Είναι και όλα εκείνα τα ταξίδια που έκλεισαν μέσα στις αποσκευές πολύτιμες γνώσεις μελετών για τον χώρο του τουρισμού, της φιλοξενίας και των ταξιδίων με ουσιαστική μάρκετινγκ οπτική από Κέρκυρα και Ρόδο σε Βαρκελώνη, Χίο και Βερολίνο. Συνέδρια σε Αμερική, Ασία, Ευρώπη με πρακτικά προσανατολισμένες ακαδημαϊκές έρευνες που προσέγγιζαν το ταξίδι ως επιστήμη και η παρουσίαση σε αυτά ήταν πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία με παλιούς και νέους φίλους και συναδέλφους από όλα τα μέρη του κόσμου.Heraklion Σειρά έχει τώρα το Ηράκλειο της Κρήτης και η Σαντορίνη. Αυτή τη φορά για το 4ο Διεθνές Συνέδριο Μάρκετινγκ ICCMI 2016, όπου θα παρουσιαστούν ερευνητικές εργασίες πάνω σε σύγχρονα θέματα μάρκετινγκ, που έγιναν δεκτές μετά από κρίση. Εκεί θα βρεθούμε κι εμείς. Θα αναλύσουμε επιστημονικά τα destination brands Ελλάδας και Γαλλίας μέσα από μια συγκριτική μελέτη, που έγινε σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς των δύο χωρών (Giannopoulos, Piha & Pappa | Destination Branding Effectiveness: the case of France and Greece).

Ποιά είναι τα αποτελέσματα, οι προκλήσεις και η δυναμική για το μέλλον; Θα δώσουμε rendez-vous στη Γαλλία και θα συζητήσουμε για όσα βρίσκονται πίσω από το γνωστό διαχρονικό σλόγκαν “rendez-vous en France”, μιλώντας παράλληλα για τα αντίστοιχα ελληνικά: “Live your myth in Greece”, “Wonderful Greece”, “Explore your senses”, “The True Experience”, “A Masterpiece you can afford”, “Kalimera”, “You in Greece”, “Greece all time classic”.  Μια μελέτη που έγινε τελικά πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη συμβολή της συναδέλφου Δρ. Λαμπρινής Πήχα.

Η Διεθνής Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Μάρκετινγκ θα δώσει το παρόν από Αγγλία έως Αυστραλία και ένας νέος κύκλος συζητήσεων θα ξεκινήσει. Νέα γνώση, νέοι προορισμοί, πορεία για το καινούργιο…ICCMI-2016Η αρχή της σειράς των συνεδρίων ICCMI (International Conference on Contemporary Marketing Issues) έγινε στη Θεσσαλονίκη, η σκυτάλη πέρασε στην Αθήνα και στο Λονδίνο για να επιστρέψει η διοργάνωση φέτος στο ελληνικό αρχιπέλαγος από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Manchester Metropolitan University, U.K. υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Μάρκετινγκ ICCMI 2016 θα γίνει στην Κρήτη από 22 έως 24 Ιουνίου στο Aquila Atlantis Hotel στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί special session στη Σαντορίνη 25-26 Ιουνίου 2016.

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.