Ναύπλιο #OMG! Από το StoryTelling στο StoryDoing

P4_grey  Ξεδιπλώνουμε χάρτες προορισμών. Τοποθετούμε τις πινέζες και ξεκινάμε την ανακάλυψη. Από “destination super market” σε εκλεπτυσμένες ταξιδιωτικές προτάσεις, παρακολουθούμε όλα όσα έχουν να μας πουν. Κάπου είναι σίγουρα περισσότερα, αποκτούν ενδιαφέρον για μια συζήτηση-layover και πατάμε “save as…” στον χάρτη της ταξιδιωτικής μας αντίληψης.

Τουριστικές επιχειρήσεις και οργανισμοί διαχείρισης και προώθησης προορισμών βάζουν τα δυνατά τους για να ξεχωρίσουν στην παγκόσμια τουριστική σκηνή. Γινόμαστε μάρτυρες σε όλα όσα συμβαίνουν, αξιολογούμε και ερμηνεύουμε όσα δεν λέγονται στην επικοινωνία. #OMG! Κάτι έχει ήδη αλλάξει. Οι πιο επιτυχημένες ιστορίες είναι εκείνες που δεν ακούγονται… μας προσκαλούν ήδη σε έναν κόσμο που βιώνεται.

Στον ορίζοντα της επιβίωσης, όσοι ενορχηστρώνουν την κάθε τους κίνηση πάνω στο κύμα, έχουν ήδη χαράξει πορεία προς την επιτυχία. Share of voice, share of income, share of mind. Μια ακόμα πρόσκληση-εισιτήριο για να βρεθούμε τις επόμενες ημέρες στο Ναύπλιο για την ομιλία με θέμα: “Desti-nation branding: #OMG! Από το StoryTelling στο StoryDoing”, κατά τη διάρκεια του 2ο Σχολείου Τουρισμού Ναυπλίου (20-21 Μαρτίου 2017), που διοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ).

Εκείνες τις ημέρες, ο ελληνικός τουρισμός και ο τομέας της φιλοξενίας θα δώσουν το παρών σε ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων από φορείς του κλάδου, επίσημους εκπροσώπους της πολιτείας, της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και key-experts της αγοράς σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Η ομιλία είναι προγραμματισμένη για την ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, Δευτέρα 20 Μαρτίου, ώρα 19:20 στο Ξενοδοχείο Αμαλία. Η συμμετοχή στις εργασίες του διήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Τουρισμού και Εστίασης είναι δωρεάν (απαιτείται προεγγραφή εδώ).

Με ένα μικρό fine-tuning στην πυξίδα μερικές μοίρες νοτιότερα στον χάρτη της Πελοποννήσου και μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα (13.03-15.03.2017), συναντάμε το 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με τίτλο “Step Ahead”.  Ένα ιδιαίτερο μίγμα ξεχωριστών ομιλιών, εργαστηρίων και πρακτικά προσανατολισμένων workshop φιλοδοξεί να ανεβάσει επίσης τον πήχη και σε αυτή τη διοργάνωση.

Είναι από εκείνα τα μικρά θαύματα που ξεκινούν από μια ιδέα, σχεδιάζονται με μεράκι και προσθέτοντας χρόνο, κόπο και όλους τους διαθέσιμους πόρους, σε κάνουν να πιστεύεις ότι το ταξίδι και ο τουρισμός αντιμετωπίζονται, στη χώρα πλέον, ως επιστήμη. Τα ερεθίσματα για όσους ταξιδεύουμε και όσους προσφέρουμε στον κλάδο είναι σήμερα πολλαπλά. Η εμπειρία και η γνώση σίγουρα υπάρχουν. Μπορούν όμως πάντα να αναπτύσσονται σε κάθε επίπεδο, ειδικά στην καλύτερη sharing εκδοχή τους.

Για να φθάσει η μέρα, που οι προορισμοί ανά την Ελλάδα θα είναι γνωστοί για τα ανθρώπινα ταλέντα τους, πέρα και πάνω από την ιστορία, τα μνημεία, τα αξιοθέατα και τα μοναδικά, κατά τ’άλλα, σημεία ενδιαφέροντος.

Ο κόσμος είναι εκεί έξω και μας περιμένει.

 

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.