Γη, Φωτιά, Νερό και Αέρας 24 καρατίων στο Burj Al Arab

P1_greyΈνας καταρράκτης-καλειδοσκόπιο μοιάζει με οφθαλμαπάτη και το μάτι γλιστράει σε BurjAlArab18BurjAlArab15πέτρα και γυαλί.  Η κυλιόμενη σκάλα μας οδηγεί σε ένα απόλυτα συντονισμένο ελλειπτικό συντριβάνι, που ενορχηστρώνει την κίνηση του νερού σε μορφή αψίδας και δημιουργεί μια οπτική συμφωνία με την κεντρική είσοδο. Έχουμε ήδη περάσει τις φλόγες που εκτοξεύονται σε σχήμα μπάλας στον αέρα στον εξωτερικό χώρο. Γη, Φωτιά, Νερό και Αέρας, τα ίδια τα φυσικά στοιχεία και όλη η χρωματική παλέτα που τα συνδυάζει. Καλώς ορίσατε στο Burj Al Arab Jumeirah!

 BurjAlArab1 BurjAlArab2

Το μεγαλοπρεπές αίθριο εδώ φθάνει τα 180 μ. ύψος και μας υποδέχεται στο lobby με τις επίχρυσες κολώνες, με φυσικό φως που διαπερνά το πανί που “φουσκώνει” και δίνει το ξεχωριστό σχήμα στο κτίριο εξωτερικά, θυμίζοντας παραδοσιακό αραβικό ιστιοφόρο dhow. Έτοιμοι κι εμείς να πλεύσουμε μαζί του, συνεχίζουμε την ξενάγηση στον χώρο. Η διακριτικότητα στις υπηρεσίες φιλοξενίας έχει το δικό της χαμόγελο στην ιδιωτική reception κάθε ορόφου.

BurjAlArab6  BurjAlArab19

DubaiΚαι εγένετο γη. 2 χρόνια, 3.000 εταιρείες, 250 σχεδιαστες από Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ντουμπάι με 3.500 άτομα να βρίσκονται κάθε στιγμή στον χώρο για να δημιουργήσουν το τεχνητό νησί, που θα φιλοξενούσε έπειτα από 3 χρόνια το Burj Al Arab Jumeirah, το τέταρτο υψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, που υψώνεται στα 321 μ., δέχεται κόσμο από γη και ουρανό (σ.σ. το ελικοδρόμο βρίσκεται στα 210 μ. από το έδαφος) στις 202 duplex σουίτες του (170-780 τ.μ.) και τα 9 υπερπολυτελή εστιατόρια και μπαρ.

BurjAlArab10BurjAlArab13Η Club One-Bedroom Suite μας περιμένει σε 330 τ.μ. με ένα ξεχωριστό μπαρ και μια θέα για τα μάτια μας μόνο, τόσο από τον όροφο της εισόδου, όσο και από τον δεύτερο όροφο.  24-ώρες υπηρεσία butler, check-in και check-out από τη σουίτα και στη διάθεσή μας επίχρυσο iPad 24 καρατίων καθόλη τη διάρκεια της διαμονής σε ρόλο εικονικού concierge. Προσεγμένες λεπτομέρειες και ύψιστης ποιότητας υπηρεσίες μας συντροφεύουν και ο προσωπικός chauffeur βρίσκεται ήδη στη Rolls-Royce.

BurjAlArab5 BurjAlArab8 BurjAlArab9

Κινούμαστε ανάμεσα σε 28.000 φωτιστικά, θαυμάζουμε τους πολυελαίους που κατασκευάστηκαν στην Αγγλία, βουλιάζουμε στα χαλιά που έχουν γίνει ειδική παραγγελία από Νότια Αφρική και Ινδία και καθρεφτιζόμαστε στους 30 τύπους μαρμάρων από Βραζιλία και Ιταλία. Μαθαίνουμε ότι τα φύλλα χρυσού 24 καρατίων κοσμούν εσωτερικές επιφάνειες 1.790 τ.μ.

BurjAlArab3 BurjAlArab4

BurjAlArab14 BurjAlArab20

BurjAlArab11BurjAlArab7Στην κορυφή του ξενοδοχείου βρίσκεται το εστιατόριο Al Muntaha, που παραπέμπει σε αυτό  που σημαίνει το όνομά του “Το Κορυφαίο”, στον 27ο όροφο, με τον ορίζοντα σε μπλε-καφέ αποχρώσεις από άμμο, ανθρώπινες κατασκευές και θαλάσσιες δραστηριότητες. Δίπλα, στο Skyview bar αντιλαμβανόμαστε πώς μπορεί στον ουρανό του Ντουμπάι να γράφει mixology με την υπογραφή δημιουργικών cocktail. Στον αρχιτεκτονικό αντίποδα, μέσω ενός επίχρυσου υπόγειου τούνελ απολαμβάνουμε γαστρονομικές δημιουργίες στο εστιατόριο Al Mahara, δηλ. “Η Αχιβάδα” γύρω από ένα ενυδρείο χωρητικότητας 10εκατ. λίτρων νερού.

BurjAlArab12 Dubai2

Δεν σκεφτόμαστε περισσότερο, αφήνουμε τις 2 εσωτερικές πισίνες και απολαμβάνουμε τη θαλασσινή αύρα που έχει γερές δόσεις αλάτι στις 2 εξωτερικές. Ως επισκέπτες του ξενοδοχείου, απολαμβάνουμε επίσης ελεύθερη είσοδο και στο θεματικό πάρκο  Wild Wadi Waterpark, που ανήκει στον ίδιο όμιλο – Jumeirah Group (σ.σ. λόγω εργασιών συντήρησης θα παραμείνει κλειστό έως τις WildWadi210.02.2016). Το παραλιακό μέτωπο εδώ έχει μεταμορφωθεί και δείχνει εξωπραγματικά όμορφο (=Jumeirah στα αραβικά), με το ναυτικό σχήμα, που πρωτουιοθέτησε το Jumeirah Beach Hotel και τον παλμό δράσης και περιπέτειας στο πάρκο Wild Wadi. Με ταχύτητα που φθάνει τα 80 χλμ. την ώρα, αυτή η μαγεία της ανεμελιάς και της αθωώτητας δίνει ραντεβού στην επόμενη βουτιά από τη νεροτσουλήθρα Jumeirah Sceirah. Η νύχτα πέφτει και το “φουσκωμένο” πανί του Burj Al Arab αλλάζει τώρα συνεχώς χρωματισμούς.

WildWadi WildWadi3 WildWadi4

BurjAlArab16BurjAlArab17“Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να το σταματήσουμε. Δεν ενθαρρύνουμε τη χρήση του όρου. Δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει για την προβολή μας”, δηλώνουν επίσημα οι εκπρόσωποι του Jumeirah Group σχετικά με τον χαρακτηρισμό του Burj Al Arab Jumeirah ως του μοναδικού ξενοδοχείου 7 αστέρων στον κόσμο. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε σήμερα είναι ότι σύντομα η ιδιωτική παραλία του Burj Al Arab και το ιδιωτικό νησί δεν θα είναι τα ίδια. Εντός του έτους θα προστεθούν 32 cabanas, 400 ξαπλώστρες, μια πισίνα γλυκού νερού και μία αλμυρού, ένα ακόμα εστιατόριο και ένα μπαρ. Όλα αυτά πάνω στο North Deck, που ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου το δικό του ταξίδι 8.000 ναυτικών μιλίων από τη μακρινή Φινλανδία για να φθάσει με πλοίο εδώ και να προσθέσει 10.000 τ.μ. luxury καταστρώματος στο νησί του Burj Al Arab Jumeirah. Και η πολυτέλεια θα βρει έναν ακόμα προορισμό.

 Dubai3 WildWadi5

Πληροφορίες:

Burj Al Arab Jumeirah
PO Box 74147
Dubai, UAE

Tel: +971 4 301 7777

http://www.jumeirah.com

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.