Ο κόσμος με άλλα μάτια: VRoom Service & ταξίδια με emojis

P4_greyO φυσικός και ο ψηφιακός κόσμος έχουν έλθει ίσως περισσότερο κοντά από ποτέ και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση βρίσκεται προ των πυλών, δίνοντας έμφαση στην ταχύτητα και στη διασυνδεσιμότητα όλων των συστημάτων. Η ψηφιακή καθημερινότητα χτίζεται με γοργούς ρυθμούς μέσα από έννοιες όπως η εικονική πραγματικότητα και οι νέες εμπειρίες, τις οποίες προσφέρουν smart tech-προτάσεις, που ήδη παρελαύνουν στη διεθνή σκηνή.

Με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR) στα μάτια, οι συμμετέχοντες υποδέχθηκαν τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Mobile World Congress 2016, που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη. Ο ίδιος είχε εμφανιστεί μόλις στη σκηνή.  Μια ψευδαίσθηση φυσικής και ψηφιακής πραγματικότητας, που προϊδεάζει για όσα ακόμα θα έρθουν.

Οι νέες εμπειρίες στον κλάδο φιλοξενίας, τουρισμού και ταξιδίων αποτυπώνονται σήμερα σε μικρές ή μεγαλύτερες ιστορίες γύρω από “όσα έζησες”, “όσα μοιράστηκες”, “από όπου ξεκίνησες” και οτιδήποτε “θα ήθελες να ξαναζήσεις”. Δεν είναι όμως μόνο οι εικόνες ή οι λέξεις. Τα βίντεο από μόνα τους δεν αρκούν να διαμορφώσουν το νέο σκηνικό.  Όλα τα μέσα που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα μεταφέρουν τη φαντασία της εμπειρίας. Ο νους επεξεργάζεται αποσπασματικά συγκεκριμένα ενσταντανέ για να αποδώσει αυτό που επιθυμούμε, που έχουμε ανάγκη, που έχουμε φανταστεί.

Επισκεπτόμαστε λοιπόν το New York Marriott Marquis και το London Marriott Park Lane για να ζητήσουμε από το room service το δικό μας Virtual Reality Headset (VRoom Service).  Βυθιζόμαστε στην άνετη πολυθρόνα μας, ενώ ταξιδεύουμε για τον επόμενο προορισμό, ακούγοντας τις προσωπικές ιστορίες άλλων ταξιδευτών, οι οποίοι μιλούν για τη σημασία του ταξιδεύειν. Οι πρώτες ιστορίες μας φέρουν στις Άνδεις στη Χιλή, σε ένα κατάστημα παγωτού στη Ρουάντα και στους πολυσύχναστους δρόμους του Πεκίνου, μέσα από ενσωματωμένα βίντεο 360°. tvv-marriott-vrheadsetΑν αυτά φαντάζουν ταξίδια από το αύριο, τότε σίγουρα μια άλλη εμπειρία, των emojis έχει να μας διδάξει επίσης πολλά.  Χαρακτήρες (e) και εικόνες (mojis) περιπλέχτηκαν με το hashtag της καμπάνιας #emojisearch που λάνσαρε πρόσφατα η αλυσίδα Accor Hotels σε Facebook, Twitter και Instagram. Τα πολυχρησιμοποιημένα emojis, που μπήκαν στην ΙΜ-καθημερινότητά μας, ανέλαβαν να ταξιδέψουν νοητά περίπου 24 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι έφτιαξαν συνδυασμούς emojis ανάλογα με το κέφι και τη διάθεσή τους, στο πλαίσιο της πενθήμερης καμπάνιας. Οι community managers ανέλυαν τα αποτελέσματα, βάσει αλγορίθμου και μέσα σε 2΄ οι απαντήσεις ήταν ήδη στον αέρα, με τον προορισμό που ταίριαζε στην κάθε περίπτωση. Happy emojing, Happy travelling σε 2.700 προορισμούς!

Η προσμονή για το ταξίδι θα δίνει τροφή στη φαντασία, καθώς βιώνουμε πολύτιμες στιγμές έναντι της πραγματικότητας. Και η δημιουργικότητα και η καινοτομία θα είναι πάντα συνυφασμένες με τα ταξίδια. Please wait while loading…

 

 

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.