People: Χριστίνα Αργυρού, Partnerships Manager, Welcome

P3_grey  Ένα θερμό καλωσόρισμα στον κόσμο με επαγγελματισμό, μια ξεχωριστή υποδοχή και προσωπικές υπηρεσίες on the go. Οι νέες τεχνολογίες και οι άνθρωποι στη διάθεση του σύγχρονου ταξιδευτή. Μια συζήτηση για τους συνταξιδευτές του the voyager voice, που ήταν μόνο η αφορμή για τα stop-over διαλόγου με την υπογραφή ενός αυθεντικού χαμόγελου φιλοξενίας στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Κάπως έτσι, συναντήσαμε τη Χριστίνα Αργυρού, Partnerships Manager στη Welcome [www.welcomepickups.com] και φύγαμε μαζί της για την Κρήτη, το Ισραήλ και την Ινδία. Και αν ανακαλύψαμε, με διαφορετικούς τρόπους, το Λονδίνο και τη Σαντορίνη, συνεχίζουμε ακόμα να αναπολούμε τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ικαρία, αναδιατυπώνοντας το γνήσιο ταξίδι του χθες με όραμα την αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας του σήμερα.

tvv: Γεννιέσαι ή γίνεσαι φιλόξενος;

Χ.Α.: Γεννιέσαι και γίνεσαι! Ο Έλληνας σίγουρα έχει το γονίδιο της φιλοξενίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση της λέξης  «φιλοξενία» σε άλλες γλώσσες. Θέλω όμως να πιστεύω πως, ως ένα βαθμό, γίνεσαι… κάπως εμπειρικά, με σωστές βάσεις, σχετικές σπουδές και δίπλα σε ανθρώπους του χώρου, που ξεχωρίζουν για τον επαγγελματισμό τους.

tvv: Ό,τι πιο φιλόξενο έζησα.

Χ.Α.: Η διαφήμιση “Crete: Incredible Hospitality”,  της Περιφέρειας Κρήτης (2013)… ο τρόπος που παρουσιάζει την ευκαιρία να ζήσεις έναν τόπο στην παρέα ντόπιων… ο απόλυτος ορισμός της φιλοξενίας.

Ό,τι πιο φιλόξενο έχω ζήσει είναι όλες οι φορές, που έχω περάσει χρόνο με ντόπιους σε ένα τόπο είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Η αίσθηση να μη νιώθεις «ξένος» και να βιώνεις πράγματα, που σαν τουρίστας δεν θα έβλεπες ποτέ.

tvv: Η ταυτότητα του σύγχρονου Έλληνα ταξιδευτή.

Χ.Α.: Λίγο πολύ, όλοι μέσα από τα ταξίδια, κυνηγάμε στην ουσία λίγο χρόνο για να εξελίξουμε τον εαυτό μας. Είτε πρόκειται για επίσκεψη σε κάποιο μουσείο, είτε για νέες γεύσεις, είτε για γνωριμίες με νέους ανθρώπους, ο Έλληνας ψάχνει την ευκαιρία να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να μεταφερθεί για λίγο κάπου αλλού, κοντά ή μακριά, σε νέο ή σε γνωστό μέρος για να εμπλουτίσει τη συλλογή του από εμπειρίες και γνώσεις.

tvv: Η πορεία της Ελλάδας στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη.

Χ.Α.: Η Ελλάδα σίγουρα αποτελεί ονειρεμένο προορισμό για εκκατομύρια ταξιδιώτες. Με πλούσια ιστορία, πανέμορφη φύση, ατελείωτα μέτρα ακτογραμμής, εξαιρετικό φαγητό και υπέροχους ανθρώπους…

Δυστυχώς, όμως για μια τόσο δημοφιλή τουριστικά χώρα, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια ταξιδιώτες, έχουμε μείνει λίγο πίσω στην οργάνωση και στην ανάπτυξη των υποδομών, που είναι απαραίτητες για να υποδεχτούν τους ταξιδιώτες μας και να υποστηρίξουν τουριστικά τη χώρα.

tvv: Η ανεκτίμητη πλευρά του ταξιδεύειν.

Χ.Α.: Τα ταξίδια είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που αγοράζεις και σε κάνει πλουσιότερο!

tvv: Στους δικούς μου προορισμούς, ένα «πού» και το «γιατί» που με οδήγησε εκεί.

Χ.Α.: Ισραήλ και Ινδία!

Δεν γίνεται να ξεχάσω το μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα στο Ισραήλ. Το λευκό, από αλάτι, τοπίο είναι μοναδικό και η αίσθηση της άνωσης, μέσα στο νερό, απίστευτη. Ίσως, από τις πιο ξεχωριστές στιγμές σε ένα ταξίδι…

Και η  Ινδία, είναι για μένα ο απόλυτος προορισμός για όλες τις αισθήσεις. Όλα… γεύσεις, μυρωδιές, ήχοι, είναι τόσο έντονα στην Ινδία. Από τα πιο όμορφα ταξίδια!

Εκτός από τα επαγγελματικά ταξίδια, στο «γιατί» είναι πάντα η παρεά! Από εκεί ξεκινάνε όλα. Η παρέα είναι που κάνει ένα ταξίδι και μετά ο προορισμός.

tvv: Συνταξιδευτές που ξεχώρισα.

Χ.Α.: Περισσότερο ο συνδυασμός συγκεκριμένων ανθρώπων σε συγκεκριμένα μέρη θα έλεγα… και έχω να σκεφτώ άπειρες τέτοιες στιγμές.

…το πρώτο ταξίδι μας στο εξωτερικό, πριν πολλά χρόνια, με την Ευγενία, οπότε καταλήξαμε να περπατάμε στο Λονδίνο, μέσα στο κρύο και τη βροχή για 12+ ώρες. Είχαμε τόσο ενθουσιασμό, που κάθε φορά που σκεφτόμασταν να σταματήσουμε, λέγαμε «λίγο ακόμη».

…η εξερεύνηση όλων των μη χαρτογραφημένων παραλιών της Σαντορίνης πριν 3 χρόνια με τη Μαρίζα και την Αλέξανδρα. Μπορεί να μη φημίζεται η Σαντορίνη για τις παραλίες της, αλλά πραγματικά διαθέτει σημεία μοναδικής ομορφιάς, που σε προκαλούν να τα ανακαλύψεις.

…να έχεις την τύχη να μεγαλώσεις κάνοντας καλοκαιρινές διακοπές με την γιαγιά και τον παππού στην Ικαρία και να έχεις βιώσει τι σημαίνει να ζεις χωρίς άγχος και περιττές έννοιες, όπως μόνο στην Ικαρία ξέρουν.

…και φυσικά, όλα τα ταξίδια που έχω μοιραστεί με φίλους, αυθόρμητα, οργανωμένα ή τελευταίας στιγμής και ακόμη περισσότερο, αυτά που θα κάνουμε.

tvv: Προοπτικές που με κινητοποιούν.

Χ.Α.: Η επαφή με τον κόσμο και η συνεχής εξέλιξη. Κινούμαι σε ένα χώρο, όπου καμία μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Διαφορετικοί πελάτες, καινούριοι συνεργάτες, νέα τεχνολογία. Όλο αυτό για μένα είναι μαγικό! Με κάνει να θέλω να γίνομαι καλύτερη, πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική.

Νομίζω κάπως έτσι μας επηρεάζει όλους, γι’ αυτό άλλωστε η ποιότητα φιλοξενίας, υπηρεσιών και προϊόντων στη χώρα μας συνεχώς βελτιώνεται. Και σε πολλά σημεία αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας. Θαυμάζω νέους ανθρώπους και νέες εταιρίες με όραμα, που έχουν καταφέρει όχι μόνο να καταξιωθούν στο χώρο αλλά και να αναβαθμίσουν την τουριστική εικόνα της χώρας.

tvv: Σταθμοί στη μέχρι σήμερα πορεία μου.

Χ.Α.: Όσο θυμάμαι, πάντα μου άρεσε να ταξιδεύω, να γνωρίζω ανθρώπους, να βλέπω καινούργια μέρη και να δοκιμάζω νέες γεύσεις. Κομβικός σταθμός ήταν η στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ και επαγγελματικά με τον χώρο της φιλοξενίας.

Είμαι στον χώρο 15 χρόνια, και έχω κάνει συνειδητά πολύ προσεκτικές επιλογές, τόσο σε σε σπουδές όσο και σε εργασία. Θα έλεγα όμως ότι ήμουν και εξαιρετικά τυχερή με  τους ανθρώπους που γνώρισα, με ανέλαβαν και με βοήθησαν να χτίσω τις γνώσεις μου και την επαγγελματική μου πορεία.

tvv: Μικρά όνειρα για τα ταξίδια που έρχονται;

Χ.Α.: Φαίνεται πως γεννήθηκα για να ταξιδεύω… νιώθω πολύ τυχερή που κατάφερα να ασχοληθώ και επαγγελματικά με κάτι που αγαπώ και με γεμίζει τόσο! Ονειρεύομαι άπειρα ταξίδια τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου ζωή.

Πριν λίγους μήνες ξεκίνησα να «ταξιδεύω» με τη Welcome και κάθε μέρα είναι όλα τόσο καινούργια, δημιουργικά και εντυπωσιακά, όσο συνεχίζω να εξερευνώ τον κόσμο των start-ups και να συμβάλω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην ανάπτυξη της εταιρίας και της ελληνικής πρωτοβουλίας στον χώρο του τουρισμού.

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.